5 τρόποι για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας

την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας Βελτιστοποίηση Tαχύτητας για WordPress Speed Optimization

Βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας

Δεν είναι όλοι οι ιστότοποι ίσοι, ειδικά όταν πρόκειται για βελτιστοποίηση ιστότοπου. Πράγματι, η ταχύτητα που φορτώνει η ιστοσελίδα σας μπορεί να καθορίζει τη διαφορά μεταξύ ενός ευχαριστημένου πελάτη και των χαμένων πελατών.

Από το 2018 η Google ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα είναι παράγοντας κατάταξης τόσο για το SEO (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) όσο και για τις διαφημίσεις . Επομένως, είναι  ζωτικής σημασίας όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων να πρέπει να δώσουν προσοχή στην ταχύτητα.

Δεν είναι μόνο η Google που ενδιαφέρεται για το πόσο γρήγορα φορτώνει ο ιστότοπός σας. Οι πελάτες και οι καταναλωτές αναμένουν πλέον αστραπιαίες ταχύτητες σελίδας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Καλύψαμε προηγουμένως μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπου, αλλά ας δούμε ορισμένα στατιστικά σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν όταν βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας:

 • Όταν ο χρόνος φόρτωσης βελτιώθηκε κατά μόλις 0,1 δευτ., τα ποσοστά εγκατάλειψης στις σελίδες με καταχωρίσεις προϊόντων στη λιανική και τα ταξίδια βελτιώθηκαν κατά 5,7% και 5,4% αντίστοιχα.
 • Οι ιστότοποι πολυτελείας παρουσίασαν αύξηση 8% στην προβολή σελίδας ανά περίοδο σύνδεσης, όταν ο χρόνος φόρτωσης βελτιώθηκε κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
 • Η Walmart σημείωσε αύξηση 1% στα έσοδα για κάθε 100ms βελτίωση του χρόνου φόρτωσης.
 

Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη βελτίωση για να δείτε αξιοσημείωτη ανάκαμψη στη δημιουργία δυνητικών πελατών, τις πωλήσεις και τις έρευνες. Το λίγο γίνετε πολύ.

Να ξέρεις τι αντιμετωπίζεις

Προτού δούμε τα πέντε πρακτικά μας βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς αποδίδετε αυτήν τη στιγμή. 

Πηγαίνετε και ελέγξτε το επίσημο εργαλείο ταχύτητας σελίδας Google για να σαρώσετε τον ιστότοπό σας, θα βαθμολογήσει την ιστοσελίδα σας με μέγιστο σκορ το 100 τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές. 

Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη σάρωση, ορισμένες κοινές προτάσεις που δίνει η Google μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Μειώστε τον αρχικό χρόνο απόκρισης του διακομιστή
 • Μειώστε τη JavaScript που δεν χρησιμοποιείται
 • Μειώστε το αχρησιμοποίητο CSS
 • Σωστό μέγεθος εικόνων
 • Ελαχιστοποίηση CSS/JavaScript/HTML
 • Προβολή εικόνων σε μορφή επόμενης γενιάς
 • Αναβολή εικόνων εκτός οθόνης
  (Η πραγματική λίστα των ελέγχων στους οποίους δοκιμάζει η Google είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στα επίσημα έγγραφα .)
 

Στην ουσία, όλες αυτές οι προτάσεις αφορούν την μόνο την αποστολή δεδομένων που είναι απαραίτητες μέσω του διακομιστή, στον χρήστη και στον ιστότοπό σας. Βασικά, χρειάζεστε μικρότερα κομμάτια δεδομένων, επομένως πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο εμφάνισης αυτών των δεδομένων και να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές όπου είναι δυνατόν.

Τώρα, ας βουτήξουμε και ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορούμε να κάνουμε ενεργά για να βελτιώσουμε τις ταχύτητες φόρτωσης του ιστότοπού σας.

1) Φιλοξενία

Αυτό είναι το πρώτο μέρος που κοιτάζω πάντα όταν πρόκειται να δημιουργήσω έναν ιστότοπο για επιτυχία. Μπορώ να καταλάβω ότι, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν φθηνή κοινόχρηστη φιλοξενία συχνά για σχεδόν τίποτα. Ωστόσο, με τη φιλοξενία, παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δαπανήσετε τεράστια ποσά για να αποκτήσετε γρήγορη φιλοξενία. Απλώς η  απομάκρυνση από την κοινόχρηστη φιλοξενία σε VPS ή cloud hosting θα δείτε μεγάλη βελτίωση για εσάς. Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε οποιονδήποτε πάροχο φιλοξενίας είναι πράγματα όπως:

 • Ενημερώσεις ασφάλειας και λογισμικού
 • Πιστοποιητικά SSL
 • Προσωρινή αποθήκευση
 • Πρόσβαση SFTP/SSH
 • Προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας
 • Μνήμη, αποθήκευση, εύρος ζώνης
 • Τυχόν όρια που επιβάλλονται στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας
 • Τοποθεσία διακομιστή
 • Χρόνος λειτουργίας

2) Μη βελτιστοποιημένες εικόνες

Οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι ένας συνδυασμός κειμένου και εικόνων, με τα byte εικόνας να αποτελούν περίπου τα μισά από όλα τα byte σε μια σελίδα. Επομένως, είναι σημαντικό οι εικόνες να βελτιστοποιούνται πριν προστεθούν στον ιστότοπό σας, ώστε να αποστέλλονται τα μικρότερα δυνατά μεγέθη αρχείων, επιτρέποντας τη γρηγορότερη λήψη των εικόνων από το πρόγραμμα περιήγησης. 

Πρώτον, αλλάξτε το μέγεθος των εικόνων σας ώστε να είναι μόνο στο μεγαλύτερο μέγεθος που θα χρειαστεί να είναι στον ιστότοπό σας. Δεν έχει νόημα να προσθέσετε μια εικόνα πλάτους 2000 px όταν η μεγαλύτερη εικόνα σας στις θύρες προβολής επιφάνειας εργασίας είναι μόνο 800 pixel. 

Στη συνέχεια, πρέπει να συμπιέσουμε αυτές τις εικόνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να μειώσουμε περαιτέρω το μέγεθος του αρχείου της εικόνας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το TinyJPG για κάτι τέτοιο, καθώς διατηρεί την υψηλή ποιότητα εικόνας ενώ μειώνει το μέγεθος του αρχείου έως και 70% σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό είναι 70% λιγότερο για αποθήκευση και αποστολή μέσω του διακομιστή σας στον χρήστη. Επιτυχής!

Μια άλλη κορυφαία συμβουλή για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μορφές εικόνας επόμενης γενιάς όπου είναι δυνατόν είναι να χρησιμοποιείτε εικόνες WebP για σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Το WebP είναι περίπου 26% μικρότερο σε μέγεθος από τη μορφή PNG και 25-34% μικρότερο από τις εικόνες JPEG. Οι μορφές AVIF είναι ακόμη πολύ νωρίς στην ανάπτυξη και δεν υποστηρίζονται ευρέως. Ωστόσο, είναι 50% μικρότερα από τα JPEG με την ίδια ποιότητα.

3) Γραμματοσειρές

Μιλήσαμε για τις εικόνες και είναι επίσης λογικό να δούμε τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούμε στους ιστότοπούς μας. Οι γραμματοσειρές μπορεί να είναι εύκολο να διορθωθούν εάν γίνουν σωστά. Δεν είναι πάντα δυνατό, καθώς η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι διαθέσιμη μόνο μέσω συνδέσμου CDN ή συνδέσμου τρίτου μέρους, ωστόσο, εάν η γραμματοσειρά σας είναι διαθέσιμη στο Google ή ανοιχτού κώδικα, τότε συνιστώ ανεπιφύλακτα να φιλοξενήσετε τις γραμματοσειρές σας στον διακομιστή σας.

Αυτό σημαίνει ότι αποστέλλεται ένα λιγότερο εξωτερικό αίτημα HTTP από το πρόγραμμα περιήγησης που καθιστά πιο γρήγορη τη φόρτωση των γραμματοσειρών σας και αποτρέπει αυτό το ενοχλητικό FOUT (Flash Of Unstyled Text). Οι γραμματοσειρές Google επιτρέπουν πλέον τη λήψη γραμματοσειρών απευθείας από τον ιστότοπό τους, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε στον φάκελο των στοιχείων σας στον ιστότοπό σας.

4) Προσωρινή μνήμη (Cashe)

Η προσωρινή αποθήκευση είναι ίσως το κύριο πράγμα που θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας. Η προσωρινή μνήμη λαμβάνει ουσιαστικά ένα στιγμιότυπο του ιστότοπού σας όπως είναι αυτήν τη στιγμή και το χρησιμοποιεί για να το εξυπηρετήσει στους επόμενους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Αυτό το κάνει πιο γρήγορο καθώς το πρόγραμμα περιήγησης δεν χρειάζεται να ζητά όλα τα στοιχεία και τα αρχεία σας κάθε φορά.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική πολιτική προσωρινής μνήμης για τον ιστότοπό σας για να αποφύγετε αυτήν την περιττή ανάκτηση δεδομένων σε κάθε αίτημα. Αντίθετα, μπορείτε κανονικά να ορίσετε κανόνες προσωρινής μνήμης για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παραμείνει μια προσωρινή μνήμη πριν εκκαθαριστεί, καθώς και κανόνες σχετικά με το πότε πρέπει να εκκαθαριστεί η προσωρινή μνήμη, όπως κατά την ενημέρωση ή την προσθήκη νέου περιεχομένου σε μια σελίδα.

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία κρυφής μνήμης WordPress που έχω συναντήσει και συσσωρεύεται με πραγματικές δοκιμές είναι το WP Fastest Cache . Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress ως CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου), το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

5) Ελαχιστοποίηση CSS/HTML/JS

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, θέλετε να στέλνετε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα δεδομένων στους επισκέπτες σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει συμπίεση των αρχείων σας. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα αρχεία HTML, τα αρχεία CSS και τα αρχεία JS για να αφαιρέσετε όλα τα κενά και τους περιττούς χαρακτήρες, τις αντιγραφές κ.λπ. προκειμένου να δημιουργήσετε ένα πολύ πιο ελαφρύ αρχείο. Μικρότερο μέγεθος αρχείου = ταχύτερη λήψη για τους επισκέπτες σας. Χαρούμενες μέρες! Και πάλι, αν χρησιμοποιείτε WordPress, τείνω να χρησιμοποιώ το Autoptimize και να το προτείνω ανεπιφύλακτα. Απλό στη χρήση και κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Έχουμε, λοιπόν, πέντε από τις βασικές συμβουλές βελτιστοποίησης ιστοτόπων που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας και να ευχαριστείτε τους επισκέπτες σας κάθε φορά. Εάν ξέρετε ότι πρέπει να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε μόνοι σας, γιατί να μην επικοινωνήσετε με έναν από τους ειδικούς μας στην ανάπτυξη ιστού που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε έναν γρήγορο, καλά βελτιστοποιημένο ιστότοπο.

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO
Seo (Search Engine Optimization)

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO: Το Κλειδί προς την Κορυφή των Αποτελεσμάτων.

Στο ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου, η βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κρίσιμη. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το SEO (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης), το Web Hosting διαδραματίζει ένα θεμελιώδη ρόλο. Ενώ ένας εξαιρετικό Web Hosting δεν εγγυάται αυτόματα την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι απαραίτητος για την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων SEO. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί η φιλοξενία επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προδιαγραφές της Google ενώ εξασφαλίζετε την ευχρηστία και τη βάθος πληροφοριών για τους αναγνώστες σας.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.