Μετράει την ταχύτητα του ιστότοπου ως παράγοντα κατάταξης;

Το Google Now μετράει την ταχύτητα του ιστότοπου ως παράγοντα κατάταξης

Η Google κράτησε την υπόσχεσή της: Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι πλέον παράγοντας κατάταξης στον αλγόριθμο της Google και είναι ήδη σε ισχύ για όσους αναζητούν τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Google προειδοποιεί επίσης τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να μην θυσιάζουν τη συνάφεια στο όνομα ταχύτερων ιστοσελίδων, και μάλιστα λέει ότι αυτός ο νέος παράγοντας κατάταξης θα επηρεάσει πολύ λίγα ερωτήματα. Περισσότερα για αυτό παρακάτω, αλλά πρώτα το παρασκήνιο της σημερινής ανακοίνωσης από τον συνεργάτη της Google, Amit Singhal και Matt Cutts, επικεφαλής της ομάδας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ιστού της Google.

Γιατί η ταχύτητα σελίδας έχει σημασία

Η πρώτη προειδοποίηση ότι η ταχύτητα του ιστότοπου ήταν στο ραντάρ της Google ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Cutts είπε ότι υπήρχε «ισχυρό λόμπι» εντός της Google για να ληφθεί υπόψη η ταχύτητα του ιστότοπου ως νέος παράγοντας κατάταξης. Μιλώντας στο SMX West τον περασμένο μήνα, ο Maile Ohye της Google έδειξε μια διαφάνεια που δείχνει ότι καθυστερήσεις κάτω του μισού δευτερολέπτου επηρεάζουν τις επιχειρηματικές μετρήσεις.

Εκτός από τις πολυάριθμες μελέτες όλα αυτά τα χρόνια που δείχνουν ότι οι χρήστες του Διαδικτύου προτιμούν γρήγορες σελίδες, ο Singhal λέει ότι η Google διεξήγαγε τις δικές της δοκιμές για το πώς οι χρήστες ανταποκρίνονται στην ταχύτητα της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των πειραμάτων στο Google.com. Οι Singhal και Cutts επισημαίνουν μια ανάρτηση ιστολογίου τον Ιούνιο του 2009 στο Google Research Blog που μιλούσε για το πώς η Google επιβράδυνε σκόπιμα τα αποτελέσματα αναζήτησής της για να μετρήσει τον αντίκτυπο στη συμπεριφορά αναζήτησης. 

Τα πειράματά μας δείχνουν ότι η επιβράδυνση της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης κατά 100 έως 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου έχει μετρήσιμο αντίκτυπο στον αριθμό των αναζητήσεων ανά χρήστη από -0,2% έως -0,6% (κατά μέσο όρο σε τέσσερις ή έξι εβδομάδες ανάλογα με το πείραμα). Αυτό είναι 0,2% έως 0,6% λιγότερες αναζητήσεις για αλλαγές κάτω από μισό δευτερόλεπτο! 

“Όταν επιβραδύνουμε τους δικούς μας χρήστες [στο Google.com], βλέπουμε λιγότερη αφοσίωση”, λέει ο Singhal. «Οι χρήστες αγαπούν τους γρήγορους ιστότοπους. Ένας πιο γρήγορος ιστός είναι καλό πράγμα παντού.”

Πώς η Google μετρά την ταχύτητα σελίδας

Ο Singhal λέει ότι υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους η Google θα μετρήσει την ταχύτητα σελίδας:

  1. Πώς ανταποκρίνεται μια σελίδα στο Googlebot
  2. Χρόνος φόρτωσης όπως μετράται από το Google Toolbar

Τον Δεκέμβριο, η Google πρόσθεσε μια αναφορά ταχύτητας σελίδας στα Εργαλεία για Webmasters στην ενότητα “Εργαστήρια”. Η αναφορά δείχνει πόσο γρήγορα φορτώνει ο ιστότοπός σας, συγκεκριμένα καλεί πολλές σελίδες στον ιστότοπό σας και προσφέρει προτάσεις για τη βελτίωση της ταχύτητας σελίδας.

Πώς η Google μετρά την ταχύτητα σελίδας

Πού ταιριάζει η ταχύτητα σελίδας στον αλγόριθμο της Google

Ο αλγόριθμος της Google έχει περίπου 200 διαφορετικούς παράγοντες κατάταξης και παρόλο που η Google κάνει το ασυνήθιστο βήμα να ανακοινώσει δημόσια έναν νέο παράγοντα, ο Cutts λέει ότι οι ιδιοκτήτες ιστότοπων δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τον αντίκτυπο της ταχύτητας σελίδας στην κατάταξη. 

«Η ποιότητα θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πρώτο και κύριο μέλημα [για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων]», λέει ο Cutts. «Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τις ακραίες τιμές. εκτιμούμε ότι λιγότερο από το 1% των ερωτημάτων θα επηρεαστεί. Εάν είστε ο καλύτερος πόρος, πιθανότατα θα συνεχίσετε να το βρείτε.” 

Ο Singhal λέει ότι η εστίαση παραμένει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη στο Google.com και η εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει αυτό εάν κάνει λάθος τη συνάφεια των αποτελεσμάτων αναζήτησης. «Θέλουμε να επιστρέψουμε ταχύτερους ιστότοπους», λέει, «αλλά όχι σε βάρος της συνάφειας».

Τελικές σκέψεις

Η ταχύτητα της σελίδας είναι πλέον σε ισχύ ως παράγοντας κατάταξης στο Google.com και ισχύει εδώ και μερικές εβδομάδες. Εάν ο ιστότοπός σας επρόκειτο να επηρεαστεί, πιθανότατα θα είχε ήδη συμβεί. Η Google σχεδιάζει να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής και τελικά να επεκτείνει τη χρήση της ταχύτητας σελίδας ως παράγοντα κατάταξης σε άλλες χώρες. 

Μια τελευταία σημείωση: Η Google λέει ότι αυτή η αλλαγή στην κατάταξη δεν έχει καμία σχέση με την επερχόμενη διάθεση της καφεΐνης, η οποία αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Google ευρετηριάζει τον ιστό και όχι τον τρόπο κατάταξης των σελίδων.

 

Πηγή: εδω

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO
Seo (Search Engine Optimization)

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO: Το Κλειδί προς την Κορυφή των Αποτελεσμάτων.

Στο ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου, η βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κρίσιμη. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το SEO (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης), το Web Hosting διαδραματίζει ένα θεμελιώδη ρόλο. Ενώ ένας εξαιρετικό Web Hosting δεν εγγυάται αυτόματα την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι απαραίτητος για την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων SEO. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί η φιλοξενία επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προδιαγραφές της Google ενώ εξασφαλίζετε την ευχρηστία και τη βάθος πληροφοριών για τους αναγνώστες σας.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.