Συμβουλές για την κατασκευή ιστοσελίδων: Βελτιστοποίηση εικόνων

Συμβουλές για την κατασκευή ιστοσελίδων: Βελτιστοποίηση εικόνων Βελτιστοποίηση Tαχύτητας για WordPress Speed Optimization

Η βελτιστοποίηση εικόνων είναι μια βασική διαδικασίας στην κατασκευή ιστοσελίδων, καθώς συμβάλλει στη μείωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας και στη βελτίωση του SEO, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα των εικόνων σας ή την εμπειρία του χρήστη. Η βελτιστοποίηση εικόνων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας στον ιστότοπό σας.

Γιατί πρέπει να βελτιστοποιήσουμε τις εικόνες του ιστότοπου;

Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι εξαιρετικά σημαντική για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Για παράδειγμα, ο ιστότοπος του BBC χάνει το 10% των χρηστών για κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο που χρειάζεται για να φορτώσει ο ιστότοπος. Ακόμη και μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά! 

Η βελτιστοποίηση εικόνων του ιστότοπου συμβάλλει στην αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης των ιστοσελίδων σας. Όχι μόνο αυτό βελτιώνει την εμπειρία των επισκεπτών και οδηγεί σε χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης, αλλά η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι επίσης παράγοντας κατάταξης για τις μηχανές αναζήτησης, επομένως θα βελτιώσει και το SEO σας.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση του μεγέθους της εικόνας, υπάρχουν πολλά άλλα σημαντικά κόλπα που θα ενισχύσουν το SEO σας κατά τη μεταφόρτωση εικόνων στον ιστότοπό σας. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Επιλέξτε πρωτότυπες εικόνες

Για μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, είναι καλύτερο να επιλέξετε πρωτότυπες φωτογραφίες που θα ξεχωρίζουν πραγματικά. 

Όλοι έχουμε δει αυτές τις στοκ φωτογραφίες χαμογελαστών υπαλλήλων που έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες φορές σε διαφορετικούς ιστότοπους. Κάτι που θα είναι ποιο  εντυπωσιακό για την εταιρεία σας και θα δημιουργήσει  θετικό ενδιαφέρον για έναν δυνητικό πελάτη, είναι να παρουσιάζετε την πραγματική εικόνα της εταιρία σας. Κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται πιο ψηλά σε σχετικές αναζητήσεις.

Επιλέξτε τη σωστή μορφή εικόνας

Οι πιο κοινές μορφές αρχείων εικόνας για ιστότοπους είναι τα JPEG και τα PNG. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ τους και πότε να τα χρησιμοποιείτε. 

Τα αρχεία JPEG μπορούν να συμπιεστούν σημαντικά χωρίς να χάσουν υπερβολική ποιότητα, ενώ τα PNG ξεκινούν με υψηλότερη ποιότητα αλλά με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου και θα χάσουν την ποιότητα εάν μειωθεί το μέγεθος του αρχείου.

Για σύνθετες ή πολύχρωμες εικόνες, όπως φωτογραφίες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε JPEG. Τα γραφικά πρέπει να αποθηκευτούν ως PNG.

Συμπιέστε τις εικόνες σας

Τα μεγάλα αρχεία εικόνας μπορεί να προκαλέσουν αργή φόρτωση μιας ιστοσελίδας, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να κάνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε το αρχείο εικόνας σε μικρότερο μέγεθος. Εάν διαθέτετε Photoshop, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Αποθήκευση για web». Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε WordPress, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορούν να συμπιέσουν το μέγεθος της εικόνας για εσάς. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο όπως το TinyJPG

Μπορεί επίσης να θέλετε να μειώσετε τις διαστάσεις της εικόνας σας περικόπτοντάς την σε μικρότερο μέγεθος πριν τη ανεβάσετε και συμπιέσετε.

Αλλάξτε το όνομα αρχείου εικόνας

Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τα ονόματα των αρχείων εικόνας σας για να συμβάλετε στη βελτίωση τόσο του SEO στη σελίδα όσο και της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Το όνομα αρχείου δίνει στη μηχανή αναζήτησης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της εικόνας, οι οποίες θα της επιτρέψουν να συμπεριληφθεί σε σχετικές αναζητήσεις. 

Μην αφήνετε το όνομα αρχείου εικόνας ως κάτι γενικό, όπως “IMG_2363”. Ένα σχετικό όνομα αρχείου με ισχυρές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την εικόνα και το θέμα θα βοηθήσει την ιστοσελίδα σας να κατατάσσεται πιο ψηλά στις αναζητήσεις.

Βελτιστοποιήστε το εναλλακτικό κείμενο

Οι ετικέτες Alt είναι οι εναλλακτικές λύσεις κειμένου για τις εικόνες, οι οποίες προστίθενται στον κώδικα HTML. Παρέχουν μια περιγραφή της εικόνας στις μηχανές αναζήτησης, βοηθώντας τις να ευρετηριάσουν σωστά την εικόνα. Αυτό είναι απαραίτητο για το SEO, καθώς σημαίνει ότι οι εικόνες σας θα εμφανίζονται στις σχετικές αναζητήσεις. Το Alt-text επιτρέπει επίσης σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης να πλοηγούνται στον ιστότοπό σας και θα εμφανίζεται στη θέση της εικόνας εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί να φορτώσει το αρχείο. 

Ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα όνομα αρχείου εικόνας, επιλέξτε εναλλακτικό κείμενο που είναι περιγραφικό και περιλαμβάνει μια στοχευμένη λέξη-κλειδί. 

Μερικές άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν τη χρήση χαρτών ιστοτόπου εικόνων για να γίνουν αντιληπτές οι εικόνες σας από τις μηχανές αναζήτησης, η προσθήκη περιγραφικών λεζάντων κάτω από τις εικόνες και η διασφάλιση ότι οι εικόνες έχουν βελτιστοποιηθεί για προβολή από κινητά. 

Στον σημερινό κόσμο όπου κανείς από εμάς δεν θέλει να περιμένει για πάντα για να φορτώσει μια ιστοσελίδα, αυτά τα hacks βελτιστοποίησης εικόνας θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την προσοχή των ανθρώπων και να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Αν θέλετε βοήθεια με τη βελτιστοποίηση ιστοτόπων ή άλλες υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ, επικοινωνήστε!

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας
Web Design

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας

Είναι γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή, μια δυναμική και ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια εκπληκτική ιστοσελίδα που θα κεντρίσει την προσοχή των επισκεπτών σας; Η απάντηση είναι απλή: με την βοήθεια της Webion. Στο παρόν άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τον κόσμο της κατασκευής ιστοσελίδων και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!

Η σημασία της custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων
Web Design

Η σημασία της custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή του διαδικτύου, η ανάγκη για ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη online παρουσία για τις επιχειρήσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μπορεί να υπάρχουν πληθώρα έτοιμων λύσεων για τη δημιουργία ιστοσελίδων, όπως η WordPress, αλλά οι custom ιστοσελίδες αποτελούν μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις. Ας εξετάσουμε γιατί.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.