Τι είναι η επίθεση SQL Injection;

επίθεση Sql Injection
Η επίθεση SQL Injection είναι μια μέθοδος επίθεσης στην οποία ο εισβολέας εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι μια ιστοσελίδα δεν ελέγχει σωστά την είσοδο που δίνει ο χρήστης σε ένα πεδίο κειμένου. Συγκεκριμένα, ο εισβολέας εισάγει κακόβουλο κώδικα SQL σε ένα πεδίο κειμένου που συνήθως χρησιμοποιείται για ερωτήματα στη βάση δεδομένων.

Πώς λειτουργεί η επίθεση SQL Injection;

Η επίθεση SQL Injection λειτουργεί ως εξής:

 • Ο εισβολέας αναζητά μια ιστοσελίδα που δεν ελέγχει σωστά την είσοδο του χρήστη σε ένα πεδίο κειμένου.
 • Αφού βρει μια τέτοια ιστοσελίδα, ο εισβολέας εισάγει κακόβουλο κώδικα SQL στο πεδίο κειμένου.
 • Ο κακόβουλος κώδικας SQL εκτελείται στη βάση δεδομένων και ο εισβολέας έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως προσωπικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες χρηστών.

Πώς επηρεάζει η επίθεση SQL Injection το WordPress;

Το WordPress είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων στον κόσμο και γι’ αυτό είναι επίσης μια συχνή στόχευση για επιθέσεις SQL Injection.

Οι επιθέσεις SQL Injection στο WordPress μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια του WordPress, καθώς κάποιος εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα όπως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης.

Ωστόσο, το WordPress έχει λάβει πολλά μέτρα για να προστατευτεί από τις επιθέσεις SQL Injection. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση προτύπων ασφάλειας όπως η επισήμανση εισαγωγής δεδομένων σε πεδία κειμένου και η χρήση παραμέτρων ερωτημάτων για τις βάσεις δεδομένων.

Επιπλέον, οι χρήστες του WordPress μπορούν να επιλέξουν διάφορα πρόσθετα ασφαλείας και εφαρμογές που παρέχουν επιπλέον προστασία από τις επιθέσεις SQL Injection.

Συνολικά, η επίθεση SQL Injection είναι μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανοντας και το WordPress. Είναι σημαντικό για τους διαχειριστές ιστοσελίδων να εφαρμόζουν συστηματικά προληπτικά μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται σχετικά με τις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους εισβολείς για να αποτρέψουν τις επιθέσεις SQL Injection. 

Μερικά συστηματικά μέτρα ασφαλείας που μπορούν να ληφθούν περιλαμβάνουν τη χρήση εργαλείων ασφαλείας όπως ένα firewall και ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης ασφαλείας. Επίσης, μπορεί να γίνει χρήση της τελευταίας έκδοσης του WordPress και των πρόσθετων, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια της ιστοσελίδας. 

Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρείται τακτική ενημέρωση και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ιστοσελίδας, καθώς κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια της και να παρακολουθείται από κακόβουλους εισβολείς.

Μερικά πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν για να αποτραπεί η επίθεση SQL Injection στο WordPress περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε πάντα την τελευταία έκδοση του WordPress και των πρόσθετων.
 2. Ενημερώστε τακτικά το WordPress και τα πρόσθετά του.
 3. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και αλλάξτε τους τακτικά.
 4. Χρησιμοποιήστε έναν firewall για την προστασία της ιστοσελίδας σας.
 5. Προσέχετε την είσοδο δεδομένων στην ιστοσελίδα σας και επιβεβαιώνετε πάντα τα δεδομένα που δίνονται από τους χρήστες.
 6. Χρησιμοποιήστε παραμέτρους ερωτημάτων για την ασφαλή επικοινωνία με τη βάση δεδομένων.
 7. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή παρακολούθησης ασφαλείας για να ελέγχετε τακτικά την ιστοσελίδα σας και να ανιχνεύετε πιθανές επιθέσεις SQL Injection ή άλλους τύπους κακόβουλων επιθέσεων. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπίσετε έγκαιρα τυχόν ασφαλιστικά κενά και να λάβετε άμεσα μέτρα για να αποτρέψετε πιθανές επιθέσεις.
 

Επιπλέον, οι χρήστες και οι διαχειριστές ιστοσελίδων μπορούν να ακολουθήσουν μια σειρά από βασικές αρχές ασφαλείας για να μειώσουν τον κίνδυνο επίθεσης SQL Injection. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Περιορίζοντας την πρόσβαση στη βάση δεδομένων στους απαραίτητους χρήστες και αποθηκεύοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα ασφαλές μέρος.
 • Χρησιμοποιώντας παραμέτρους ερωτημάτων και ελέγχοντας τα δεδομένα που δίνονται από τους χρήστες πριν από την εκτέλεση οποιουδήποτε ερωτήματος στη βάση δεδομένων.
 • Απενεργοποιώντας την εμφάνιση σφαλμάτων SQL στην ιστοσελίδα.
 • Χρησιμοποιώντας μια σύνθετη κωδικοποίηση για τους κωδικούς πρόσβασης και αποθηκεύοντάς τους κρυπτογραφημένους στη βάση δεδομένων.
 • Αποφεύγοντας τη χρήση δυναμικών SQL ερωτημάτων στον κώδικα της ιστοσελίδας και χρησιμοποιώντας αντί αυτού προετοιμασμένες δηλώσεις (prepared statements), τις οποίες μπορείτε να παρέχετε στο σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων για εκτέλεση.
 • Χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση SSL για την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή.
 

Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι η ασφάλεια είναι μια συνεχής διαδικασία και πρέπει να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα σας τακτικά για να ελέγξετε την ασφάλεια της και να προλαμβάνετε πιθανές επιθέσεις. Ακολουθώντας αυτές τις βασικές αρχές ασφαλείας και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επίθεσης SQL Injection στο WordPress και να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας ασφαλή και προστατευμένη.

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Πώς να Κάνετε την Ιστοσελίδα σας Φιλική προς τα Κινητά
Web Design

Πώς να Κάνετε την Ιστοσελίδα σας Φιλική προς τα Κινητά

Οι χρήστες περιηγούνται στο διαδίκτυο από τις φορητές συσκευές τους και αναζητούν μια απρόσκοπτη και ευχάριστη εμπειρία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις βασικές αρχές και τεχνικές για να κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική προς τα κινητά.