Τα μεγαλύτερα website trends για το 2023

Website trends

Καθώς αποχαιρετάμε το 2022 και μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα website trends που θα διαμορφώσουν το 2023. Όπως οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται, έτσι και οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοτόπων.

Αυτό που ήταν δημοφιλές πέρυσι μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές φέτος, και αυτό που είναι δημοφιλές τώρα μπορεί να μην έχει στυλ το 2023. Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στον κόσμο του Web Design τα επόμενα χρόνια; Εδώ είναι έξι website trends που πρέπει να παρακολουθείτε.

1. Μινιμαλιστικά Σχέδια

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μια κίνηση προς τον μινιμαλισμό στο web design. Αυτή η τάση πρόκειται να συνεχιστεί και το 2023, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται στην παροχή μιας καθαρής και βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη. Αναμένετε να δείτε περισσότερη χρήση του λευκού χώρου, της απλής γραμματοσειράς και της iconography στα σχέδια ιστοτόπων το επόμενο έτος. Σημαίνει επίσης εξορθολογισμό του περιεχομένου του ιστότοπου, ώστε να παρουσιάζονται μόνο οι πιο βασικές πληροφορίες στους επισκέπτες.

2. Διαδραστικά Στοιχεία

Πέρασαν οι εποχές που οι ιστότοποι ήταν στατικές σελίδες πληροφοριών. Το 2023, θα δούμε περισσότερους ιστότοπους που θα ενσωματώνουν διαδραστικά στοιχεία, όπως βίντεο, κινούμενα σχέδια και gamification. Αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν στην προσέλκυση των χρηστών και θα δημιουργήσουν μια πιο ευχάριστη εμπειρία συνολικά.

3. Motion Graphics

Ενώ η επίπεδη σχεδίαση ήταν συνεχώς στην μόδα τα τελευταία χρόνια, αναμένουμε να δούμε μια στροφή προς περισσότερα γραφικά που βασίζονται στην κίνηση τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με τη μορφή κινούμενων εικόνων ή μικρών βίντεο κλιπ ενσωματωμένων σε ιστοσελίδες. Πιθανότατα το έχετε δει ήδη, αλλά θα γίνει πιο δημοφιλές.

4. Εξατομίκευση

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η εξατομίκευση γίνεται όλο και πιο δυνατή – και είναι κάτι που οι χρήστες περιμένουν από τους ιστότοπους που επισκέπτονται. Το 2023, θα δούμε περισσότερους ιστότοπους που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρουν εξατομικευμένο περιεχόμενο, προτάσεις και διαφημίσεις. Αναμένουμε να δούμε περισσότερους ιστότοπους που χρησιμοποιούν cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης για να προσφέρουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Αυτή η τάση πρόκειται να αναπτυχθεί μόνο τα επόμενα χρόνια, επομένως είναι μια τάση για την οποία πρέπει να προετοιμαστείτε.

5. Chatbots

Τα chatbots είναι προγράμματα που προσομοιώνουν την ανθρώπινη συνομιλία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαντήσουν σε κοινές ερωτήσεις πελατών ή να κατευθύνουν τους επισκέπτες στους κατάλληλους πόρους στον ιστότοπό σας. Τα chatbots είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της εμπειρίας του ιστότοπου. Παρέχοντας άμεσες απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις και βοηθώντας τους χρήστες να πλοηγούνται σε πολύπλοκους ιστότοπους, τα chatbots μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και απογοήτευση στους χρήστες. Αναμένουμε να δούμε περισσότερα chatbots να χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους το 2023 καθώς γίνονται πιο εξελιγμένα και ευρέως διαθέσιμα

6. Mobile-First Design

Δεδομένου ότι πάνω από το ήμισυ της επισκεψιμότητας ιστού προέρχεται πλέον από κινητές συσκευές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σχεδίαση με προτεραιότητα στα κινητά είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων αυτήν τη στιγμή. Το 2023, θα δούμε ακόμη περισσότερους ιστότοπους να σχεδιάζονται ειδικά για χρήστες κινητών συσκευών, με το responsive design να γίνεται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ήδη βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, τώρα είναι η ώρα να κάνετε την αλλαγή.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις τάσεις του ιστότοπου που μπορείτε να περιμένετε να δείτε το 2023. Όπως πάντα, το να παραμένετε μπροστά στην καμπύλη θα σας δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα – οπότε ξεκινήστε να σχεδιάζετε την ανανέωση του ιστότοπού σας τώρα !

πηγή: εδώ

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Eυχαριστουμε για το μήνυμά σας

Πολύ συντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Webion