7 σημάδια ότι ήρθε η ώρα για μια νέα ιστοσελίδα

Διαβάστε για τα 7 σημάδια που δηλώνουν ότι ήρθε η ώρα για μια νέα ιστοσελίδα

Σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας οτι είναι ένα κατάστημα που είναι ανοικτό 24/7. Το να έχετε έναν εξαιρετικά λειτουργικό, γρήγορο και όμορφο ιστότοπο είναι απαραίτητο για την αύξηση του ποσοστού μετατροπών, τη δημιουργία ισχυρής φήμης επωνυμίας και την απόκτηση πελατών. Όλα έχουν να κάνουν με τις πρώτες εντυπώσεις! Εάν ο ιστότοπός σας φαίνεται παλιός και είναι δύσκολος στη χρήση, οι επισκέπτες είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Λοιπόν, πώς ξέρετε πότε είναι ώρα για μια νεα ιστοσελίδα;

Εδώ είναι 7 σημάδια ότι ήρθε η ώρα για μια νέα ιστοσελίδα.

Η πραγματοποίηση αλλαγών γίνεται δύσκολη ή δαπανηρή

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε απλές αλλαγές στην ιστοσελίδα σας ή πρέπει να επικοινωνείτε με έναν προγραμματιστή ιστού κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε ένα άρθρο ή να επεξεργαστείτε περιεχόμενο σελίδας, υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος να κάνετε τα πράγματα! Με ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) όπως το WordPress, η πραγματοποίηση αλλαγών στον ιστότοπό σας είναι εύκολη και δεν απαιτεί να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο προγραμματιστή ιστού. Έχοντας μια ιστοσελίδα με WordPress σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε νέες σελίδες προορισμού και αναρτήσεις ιστολογίου μόνοι σας, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Ο ιστότοπός σας φαίνεται παλιός

Εάν οι ιστοσελίδες, το περιεχόμενο και ο συνολικός σχεδιασμός του ιστότοπού σας φαίνονται παρωχημένες, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τους πιθανούς πελάτες. Το 75% των ανθρώπων λένε ότι η αισθητική της ιστοσελίδας παίζει ρόλο στο πόσο αξιόπιστη πιστεύουν ότι είναι μια επιχείρηση. Σκεφτείτε τον ιστότοπο Webion. Εάν προσγειωθείτε στον ιστότοπό μας και φαινόταν ότι κατασκευάστηκε το 2010 με ξεπερασμένη γραμματοσειρά και εικόνες με pixel, σίγουρα δεν θα ήταν πιθανό να μας επιλέξετε για υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων ή ψηφιακού μάρκετινγκ . Ο ιστότοπός σας είναι μια ισχυρή αντανάκλαση της επωνυμίας και της επιχείρησής σας, επομένως θέλετε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο μοντέρνος και επαγγελματικός!

Δεν είναι φιλικό προς κινητά ή δεν ανταποκρίνεται

Από το 2019, η Google έχει πραγματοποιήσει ευρετηρίαση για ιστοτόπους για κινητά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των χρηστών πραγματοποιεί πλέον αναζητήσεις Google στην κινητή συσκευή τους και όχι στον υπολογιστή. Το 2021, οι κινητές συσκευές παρήγαγαν το 54,8% της παγκόσμιας επισκεψιμότητας ιστοτόπων .  Το responsibility  σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα αλλάξει διαστάσεις ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος της οθόνης στην οποία προβάλλεται, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά ή δεν ανταποκρίνεται, αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος είναι ξεπερασμένος, δεν προσφέρει καλή εμπειρία χρήστη και δεν θα μπορεί να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.

Η επισκεψιμότητα είναι υψηλή, αλλά οι μετατροπές είναι χαμηλές

Δαπανάτε ατελείωτο χρόνο και κουράζετε  το μυαλό σας όταν ελέγχετε το Google Analytics , προσπαθώντας να καταλάβετε γιατί έχετε τόσο χαμηλό ποσοστό μετατροπών σε σύγκριση με τον όγκο της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας; Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει πρόβλημα με τη σχεδίαση του ιστότοπου ή τη συνολική εμπειρία χρήστη.Μπορεί να κάνετε τα πάντα σωστά όσον αφορά το ψηφιακό μάρκετινγκ και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, αλλά μόλις βρεθεί ο χρήστης στον ιστότοπο, τότε συναντα ενα περιβάλλον αργό στη φόρτωση, δύσκολη στην πλοήγηση ή μπορεί απλώς να έχει μια γενικά ξεπερασμένη εμφάνιση και αίσθηση. Στην πραγματικότητα, το 42% των καταναλωτών λέει ότι θα εγκαταλείψει έναν ιστότοπο που δεν λειτουργεί καλά.Σκεφτείτε για λίγο ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί, που να έχουν πολλούς συνδέσμους και περιεχόμενο δημιουργώντας την αίσθηση  χάους, επειδή έχουν προστεθεί και αλλάξει τόσα πολλά πράγματα με τα χρόνια. Αν το δικό σας είναι έτσι και δεν έχει σαφή ιεραρχία περιεχομένου ή καλές παροτρύνσεις για δράση, ήρθε η ώρα για μια νέα ιστοσελίδα !

Το ποσοστό εγκατάλειψης είναι υψηλό

Το ποσοστό εγκατάλειψης είναι το ποσοστό των επισκεπτών που προσγειώνονται σε μια σελίδα στον ιστότοπό σας και στη συνέχεια αποχωρούν χωρίς να συνεχίσουν σε άλλες σελίδες του ιστότοπού σας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε το ποσοστό εγκατάλειψής σας να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο, ιδιαίτερα σε σελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να μετατρέπουν επισκέπτες. 

Το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης είναι πιθανότατα αποτέλεσμα κακής σχεδίασης ή κακής εμπειρίας χρήστη. Εάν η σελίδα του ιστότοπου είναι αργή ή είναι δύσκολο για τον χρήστη να πλοηγηθεί ή να βρει αυτό που ψάχνει, είναι πιο πιθανό να φύγει χωρίς να επισκεφτεί τον υπόλοιπο ιστότοπο. Μπορεί επίσης να συμβεί επειδή ο σχεδιασμός της σελίδας είναι κακός ή το περιεχόμενο είναι κακό. Εάν το ποσοστό εγκατάλειψής σας είναι μεταξύ 70-90% σταθερά σε ολόκληρο τον ιστότοπο, είναι σίγουρα καιρός να σκεφτείτε μια νέα ιστοσελι.

Κακή ταχύτητα ιστοσελίδας

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με την ύπαρξη ενός παλιού ιστότοπου είναι ο αργός χρόνος φόρτωσης της σελίδας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως: 

  • Κωδικός bloat
  • Μη κατονομαζόμενος κώδικας
  • Απόδοση κωδικού αποκλεισμού
  • Μη βελτιστοποιημένες εικόνες
  • Πάρα πολλά εργαλεία ή προσθήκες τρίτων
  • Διακομιστής χαμηλής ποιότητας
 

Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι περιμένουν ότι οι ιστότοποι θα φορτώνουν αμέσως και δεν θα περιμένουν αν δεν το κάνουν. Στην πραγματικότητα, για κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο του χρόνου που χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να φορτώσει, τα ποσοστά μετατροπών πέφτουν λίγο περισσότερο από 4% . Το 53% των επισκεπτών του ιστότοπου για κινητά θα εγκαταλείψει μια σελίδα εάν χρειαστούν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Όχι μόνο μια αργή ταχύτητα ιστότοπου βλάπτει την εμπειρία του χρήστη, αλλά και η Google το συνυπολογίζει στον αλγόριθμό της για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και τιμωρεί τους ιστότοπους με χαμηλή ταχύτητα.

Οι πελάτες σας επικοινωνούν συνεχώς για απλές ερωτήσεις

Ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος πρέπει πάντα να περιλαμβάνει αρκετές πληροφορίες ώστε οι πελάτες να μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν. Προτείνουμε πάντα να συμπεριλάβετε μια ολοκληρωμένη λίστα με συχνές ερωτήσεις (FAQ) στον ιστότοπο και μερικές φορές και στις κύριες σελίδες πλοήγησης. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην αντιμετώπιση τυχόν αποριών που μπορεί να έχει ο χρήστης ενώ βρίσκεται στον ιστότοπο αλλα είναι επίσης εξαιρετικό για το SEO! Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σελίδα πληροφοριών επικοινωνίας που είναι ενσωματωμένη στους Χάρτες Google, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να βρίσκουν εύκολα το κατάστημά σας.

Εάν έχετε διαβάσει αυτά τα σημάδια και έχετε την αίσθηση ότι ο παλιός σας ιστότοπος μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεστε να μετατρέψετε την επισκεψιμότητα σε πωλήσεις, ρίξτε μια ματιά στο τι έχει να προσφέρει η εξαιρετική ομάδα μας που ειδικεύονται στον σχεδιασμό ιστοσελίδων !

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO
Seo (Search Engine Optimization)

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO: Το Κλειδί προς την Κορυφή των Αποτελεσμάτων.

Στο ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου, η βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κρίσιμη. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το SEO (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης), το Web Hosting διαδραματίζει ένα θεμελιώδη ρόλο. Ενώ ένας εξαιρετικό Web Hosting δεν εγγυάται αυτόματα την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι απαραίτητος για την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων SEO. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί η φιλοξενία επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προδιαγραφές της Google ενώ εξασφαλίζετε την ευχρηστία και τη βάθος πληροφοριών για τους αναγνώστες σας.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.