Νέα αλλαγή στο user-agent Bingbot της Microsoft το 2023

User-agent Bingbot τον Ιανουάριο του 2023

Ο Fabrice Canel της Microsoft δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2023, το νέο BingBot θα είναι υπεύθυνο για το 100% της δραστηριότητας ανίχνευσης του Bing. Ο νέος user-agent είναι πλέον υπεύθυνος για περίπου το 50% όλων των ανιχνεύσεων.

Κάποια ιστορία. Το 2019, Η Microsoft Bing ανακοίνωσε νέα ονόματα user-agent Bingbot που ταιριάζουν καλύτερα με την αειθαλή υπηρεσία ανίχνευσης και απόδοσης Bingbot. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2022, η Microsoft ανακοίνωσε μια αλλαγή ονόματος, μια αλλαγή ονόματος user-agent , για το BingBot.

Ιανουάριος 2023. Τον επόμενο μήνα, τις επόμενες εβδομάδες, ο νέος user-agent BingBot θα είναι υπεύθυνος για το 100% όλων των ανιχνεύσεων από το Bing. Ο Fabrice Canel έγραψε, “θα πάει στο 100% στις αρχές Ιανουαρίου” για το νέο όνομα του BingBot. Πρόσθεσε ότι είναι ακόμα στο 50% τώρα επειδή ήθελαν να είναι επιπλέον ασφαλείς.

Παλιός user-agent. Η Microsoft δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ιστορικό πράκτορα χρήστη μέχρι το φθινόπωρο του 2022. Αυτός ο user-agent μοιάζει με αυτό:
Mozilla / 5.0 (συμβατό; bingbot / 2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Νέος user-agent. Το Bing θα χρησιμοποιήσει έναν παράγοντα χρήστη που προσδιορίζει τη συγκεκριμένη έκδοση του Microsoft Edge που ανιχνεύει τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι η μορφή τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά:

Επιφάνεια εργασίας-Mozilla / 5.0 AppleWebKit / 537.36 (KHTML, όπως Gecko; συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm) Chrome / WXYZ Safari / 537.36

Κινητό-Mozilla / 5.0 (Linux, Android 6.0.1, Nexus 5x Build / MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, όπως το Gecko) Chrome/W. X. Y. Z Mobile Safari/537.36 (συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Το “W. X. Y. Z” θα αντικατασταθεί με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge που χρησιμοποιεί ο Bing, για παράδειγμα. “100.0.4896.127″.

Γιατί μας νοιάζει. Πιθανότατα θα έπρεπε να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την αλλαγή από τότε που ανακοινώθηκε το 2019. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπό σας εάν έχετε μεθόδους ανίχνευσης παράγοντα χρήστη για το BingBot. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τον ιστότοπό σας για να δείτε αν υποστηρίζει τον νέο πράκτορα χρήστη. Οι περισσότεροι ιστότοποι πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό, αλλά εάν έχετε κάνει κάποια προηγμένη ανίχνευση bot, ίσως χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να ενημερώσετε αυτά τα σενάρια.

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας
Web Design

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας

Είναι γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή, μια δυναμική και ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια εκπληκτική ιστοσελίδα που θα κεντρίσει την προσοχή των επισκεπτών σας; Η απάντηση είναι απλή: με την βοήθεια της Webion. Στο παρόν άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τον κόσμο της κατασκευής ιστοσελίδων και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!

Η σημασία της Custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων
Web Design

Η σημασία της custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή του διαδικτύου, η ανάγκη για ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη online παρουσία για τις επιχειρήσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μπορεί να υπάρχουν πληθώρα έτοιμων λύσεων για τη δημιουργία ιστοσελίδων, όπως η WordPress, αλλά οι custom ιστοσελίδες αποτελούν μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις. Ας εξετάσουμε γιατί.