Νέα αλλαγή στο user-agent Bingbot της Microsoft το 2023

user-agent Bingbot τον Ιανουάριο του 2023

Ο Fabrice Canel της Microsoft δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2023, το νέο BingBot θα είναι υπεύθυνο για το 100% της δραστηριότητας ανίχνευσης του Bing. Ο νέος user-agent είναι πλέον υπεύθυνος για περίπου το 50% όλων των ανιχνεύσεων.

Κάποια ιστορία. Το 2019, Η Microsoft Bing ανακοίνωσε νέα ονόματα user-agent Bingbot που ταιριάζουν καλύτερα με την αειθαλή υπηρεσία ανίχνευσης και απόδοσης Bingbot. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2022, η Microsoft ανακοίνωσε μια αλλαγή ονόματος, μια αλλαγή ονόματος user-agent , για το BingBot.

Ιανουάριος 2023. Τον επόμενο μήνα, τις επόμενες εβδομάδες, ο νέος user-agent BingBot θα είναι υπεύθυνος για το 100% όλων των ανιχνεύσεων από το Bing. Ο Fabrice Canel έγραψε, “θα πάει στο 100% στις αρχές Ιανουαρίου” για το νέο όνομα του BingBot. Πρόσθεσε ότι είναι ακόμα στο 50% τώρα επειδή ήθελαν να είναι επιπλέον ασφαλείς.

Παλιός user-agent. Η Microsoft δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ιστορικό πράκτορα χρήστη μέχρι το φθινόπωρο του 2022. Αυτός ο user-agent μοιάζει με αυτό:
Mozilla / 5.0 (συμβατό; bingbot / 2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Νέος user-agent. Το Bing θα χρησιμοποιήσει έναν παράγοντα χρήστη που προσδιορίζει τη συγκεκριμένη έκδοση του Microsoft Edge που ανιχνεύει τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι η μορφή τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά:

Επιφάνεια εργασίας-Mozilla / 5.0 AppleWebKit / 537.36 (KHTML, όπως Gecko; συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm) Chrome / WXYZ Safari / 537.36

Κινητό-Mozilla / 5.0 (Linux, Android 6.0.1, Nexus 5x Build / MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, όπως το Gecko) Chrome/W. X. Y. Z Mobile Safari/537.36 (συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Το “W. X. Y. Z” θα αντικατασταθεί με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge που χρησιμοποιεί ο Bing, για παράδειγμα. “100.0.4896.127″.

Γιατί μας νοιάζει. Πιθανότατα θα έπρεπε να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την αλλαγή από τότε που ανακοινώθηκε το 2019. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπό σας εάν έχετε μεθόδους ανίχνευσης παράγοντα χρήστη για το BingBot. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τον ιστότοπό σας για να δείτε αν υποστηρίζει τον νέο πράκτορα χρήστη. Οι περισσότεροι ιστότοποι πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό, αλλά εάν έχετε κάνει κάποια προηγμένη ανίχνευση bot, ίσως χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να ενημερώσετε αυτά τα σενάρια.

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO
Seo (Search Engine Optimization)

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO: Το Κλειδί προς την Κορυφή των Αποτελεσμάτων.

Στο ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου, η βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κρίσιμη. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το SEO (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης), το Web Hosting διαδραματίζει ένα θεμελιώδη ρόλο. Ενώ ένας εξαιρετικό Web Hosting δεν εγγυάται αυτόματα την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι απαραίτητος για την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων SEO. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί η φιλοξενία επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προδιαγραφές της Google ενώ εξασφαλίζετε την ευχρηστία και τη βάθος πληροφοριών για τους αναγνώστες σας.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.