Νέα αλλαγή στο user-agent Bingbot της Microsoft το 2023

user-agent Bingbot τον Ιανουάριο του 2023

Ο Fabrice Canel της Microsoft δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2023, το νέο BingBot θα είναι υπεύθυνο για το 100% της δραστηριότητας ανίχνευσης του Bing. Ο νέος user-agent είναι πλέον υπεύθυνος για περίπου το 50% όλων των ανιχνεύσεων.

Κάποια ιστορία. Το 2019, Η Microsoft Bing ανακοίνωσε νέα ονόματα user-agent Bingbot που ταιριάζουν καλύτερα με την αειθαλή υπηρεσία ανίχνευσης και απόδοσης Bingbot. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2022, η Microsoft ανακοίνωσε μια αλλαγή ονόματος, μια αλλαγή ονόματος user-agent , για το BingBot.

Ιανουάριος 2023. Τον επόμενο μήνα, τις επόμενες εβδομάδες, ο νέος user-agent BingBot θα είναι υπεύθυνος για το 100% όλων των ανιχνεύσεων από το Bing. Ο Fabrice Canel έγραψε, “θα πάει στο 100% στις αρχές Ιανουαρίου” για το νέο όνομα του BingBot. Πρόσθεσε ότι είναι ακόμα στο 50% τώρα επειδή ήθελαν να είναι επιπλέον ασφαλείς.

Παλιός user-agent. Η Microsoft δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ιστορικό πράκτορα χρήστη μέχρι το φθινόπωρο του 2022. Αυτός ο user-agent μοιάζει με αυτό:
Mozilla / 5.0 (συμβατό; bingbot / 2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Νέος user-agent. Το Bing θα χρησιμοποιήσει έναν παράγοντα χρήστη που προσδιορίζει τη συγκεκριμένη έκδοση του Microsoft Edge που ανιχνεύει τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι η μορφή τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά:

Επιφάνεια εργασίας-Mozilla / 5.0 AppleWebKit / 537.36 (KHTML, όπως Gecko; συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm) Chrome / WXYZ Safari / 537.36

Κινητό-Mozilla / 5.0 (Linux, Android 6.0.1, Nexus 5x Build / MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, όπως το Gecko) Chrome/W. X. Y. Z Mobile Safari/537.36 (συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Το “W. X. Y. Z” θα αντικατασταθεί με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge που χρησιμοποιεί ο Bing, για παράδειγμα. “100.0.4896.127″.

Γιατί μας νοιάζει. Πιθανότατα θα έπρεπε να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την αλλαγή από τότε που ανακοινώθηκε το 2019. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπό σας εάν έχετε μεθόδους ανίχνευσης παράγοντα χρήστη για το BingBot. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τον ιστότοπό σας για να δείτε αν υποστηρίζει τον νέο πράκτορα χρήστη. Οι περισσότεροι ιστότοποι πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό, αλλά εάν έχετε κάνει κάποια προηγμένη ανίχνευση bot, ίσως χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να ενημερώσετε αυτά τα σενάρια.

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Eυχαριστουμε για το μήνυμά σας

Πολύ συντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Webion