Bing αναβαθμίζει BingBot user agent

BingBot’s user agent

Ο Bing ανακοίνωσε σήμερα ότι “θα ξεκινήσει τη μετάβαση σε έναν νέο user agent bingbot” καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το evergreen BingBot. Evergreen BingBot, η έκδοση του BingBot που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιστό σαν ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για να “καλύψει όλους τους ιστότοπους” τους “επόμενους μήνες.”Με αυτό, ο Bing θα αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο user agent για να μεταφέρει ποια έκδοση του BingBot ανιχνεύει τον ιστότοπό σας.

Νέος user agent. 

Το Bing θα χρησιμοποιήσει έναν user agent που προσδιορίζει τη συγκεκριμένη έκδοση του Microsoft Edge που ανιχνεύει τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι η μορφή τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά:

Επιφάνεια εργασίας-Mozilla / 5.0 AppleWebKit / 537.36 (KHTML, όπως Gecko; συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm) Chrome / W. X. Y. Z Safari / 537.36 Edg / W. X. Y. Z

Κινητό-Mozilla / 5.0 (Linux, Android 6.0.1, Nexus 5x Build / MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, όπως το Gecko) Chrome/W. X. Y. Z κινητό Σαφάρι/537.36 Edg/W. X. Y. Z (συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Το “W. X. Y. Z” θα αντικατασταθεί με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge που χρησιμοποιεί ο Bing, για παράδειγμα. “80.0.345.0″.

Παλιός user agent. 

Εδώ είναι οι τρέχοντες και παλιοί πράκτορες χρηστών για το BingBot:

  • Mozilla / 5.0 (συμβατό; bingbot / 2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)
  • Mozilla / 5.0 (iPhone, CPU iPhone OS 7_0 όπως το Mac OS X) AppleWebKit/537.51.1 (KHTML, όπως το Gecko) έκδοση/7.0 κινητό/11a465 Safari/9537.53 (συμβατό; bingbot/2.0; +https://www.bing.com/bingbot.htm)
  • Mozilla / 5.0 (Windows Phone 8.1, ARM, Trident/7.0, Touch, rv:11.0, IEMobile/11.0, NOKIA, Lumia 530) όπως το Gecko (συμβατό, bingbot/2.0, +https://www.bing.com/bingbot.htm)

Πρέπει να ανησυχούμε; 

Οι περισσότεροι ιστότοποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Η Microsoft δήλωσε ότι ” για τους περισσότερους ιστότοπους, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε, καθώς θα δοκιμάσουμε προσεκτικά τους ιστότοπους για να καταστήσουμε δυναμικά πρόστιμο πριν τις αλλάξουμε στο Microsoft Edge και στο νέο μας χρήστη-πράκτορα.”Αλλά αν έχετε hardcoded οποιουσδήποτε πράκτορες χρήστη στα σενάρια σας, θα πρέπει να αναθεωρήσετε αυτά τα σενάρια για να διασφαλίσετε ότι το BingBot μπορεί να συνεχίσει να ανιχνεύει τον ιστότοπό σας.

Πώς να δοκιμάσετε.

Ο Bing είπε ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε εγκαθιστώντας το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge “για να ελέγξετε αν ο ιστότοπός σας φαίνεται εντάξει με αυτό.”Ο Μπινγκ είπε “αν το κάνει τότε δεν θα επηρεαστείτε από την αλλαγή.”Μπορείτε επίσης να καταχωρήσετε τον ιστότοπό σας στα εργαλεία Bing Webmaster για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας, να ειδοποιηθείτε εάν εντοπίσουμε προβλήματα και να διερευνήσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα επερχόμενα εργαλεία μας με βάση τη νέα μηχανή απόδοσης”, πρόσθεσε ο Bing.

Google επίσης

Η Google μεταβαίνει επίσης στο νέο GoogleBot αυτό το μήνα. Η Google δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή τους νέους user agent, επομένως ενδέχεται να μπορείτε να τους δείτε στα αρχεία καταγραφής σας. Δεν πιστεύω ότι είναι πλήρως ξεδιπλώσει ακόμα για το Google.

Γιατί μας νοιάζει.

Τόσο το BingBot όσο και το GoogleBot παίρνουν νέους user agent, και αυτό είναι συναρπαστικό. Αλλά μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπό σας εάν είχατε μεθόδους ανίχνευσης παράγοντα χρήστη για το BingBot και/ή το GoogleBot. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τον ιστότοπό σας για να δείτε αν υποστηρίζει τον νέο user agent. Οι περισσότεροι ιστότοποι πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό, αλλά έχετε κάνει οποιαδήποτε προηγμένη ανίχνευση bot, ίσως χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να ενημερώσετε αυτά τα σενάρια.

Πηγή: εδώ 

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO
Seo (Search Engine Optimization)

Η Σημασία του Web Hosting για το SEO: Το Κλειδί προς την Κορυφή των Αποτελεσμάτων.

Στο ανταγωνιστικό κόσμο του Διαδικτύου, η βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κρίσιμη. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το SEO (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης), το Web Hosting διαδραματίζει ένα θεμελιώδη ρόλο. Ενώ ένας εξαιρετικό Web Hosting δεν εγγυάται αυτόματα την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι απαραίτητος για την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων SEO. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί η φιλοξενία επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προδιαγραφές της Google ενώ εξασφαλίζετε την ευχρηστία και τη βάθος πληροφοριών για τους αναγνώστες σας.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.