Η Google λανσάρει το Bard, την απάντησή του στο ChatGPT

Η Google λανσάρει το Bard

Η Google υπόσχεται να κάνει την πειραματική της υπηρεσία συνομιλίας AI, που υποστηρίζεται από το LaMDA, ευρύτερα διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Η Google δοκιμάζει τώρα το Bard, την απάντησή της στο ChatGPT του OpenAI. Επίσης, ρίξαμε μια πρώτη ματιά στις λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI στην Αναζήτηση Google.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, ανακοίνωσε σήμερα την σταδιακή κυκλοφορία του Bard σε ένα σύνολο «με έμπιστων ελεγκτών», δείχνοντας με μερικά παραδείγματα πώς μοιάζει αυτή η πρώιμη πειραματική κυκλοφορία.

Ξέραμε ότι αυτό ερχόταν επειδή ο Pichai το ανέφερε στην τελευταία αναφορά για τα  κέρδη της Google.

Πώς θα φαίνονται οι λειτουργίες AI της Google στην Αναζήτηση

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το πώς θα μοιάζει το AI τύπου ChatGPT στην Αναζήτηση Google – γιατί αυτό περίμεναν όλοι να δουν. 

Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης που παρέχει η Google. Δείχνει πώς το Googe Search χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να απαντήσει σε μεγάλα ερωτήματα με μια μακρά απάντηση που δημιουργήθηκε από AI:

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το πώς θα μοιάζει το AI τύπου ChatGPT στην Αναζήτηση Google – γιατί αυτό περίμεναν όλοι να δουν. Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης που παρέχει η Google. Δείχνει πώς το Googe Search χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να απαντήσει σε μεγάλα ερωτήματα με μια μακρά απάντηση που δημιουργήθηκε από AI:
Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης σάς δίνει μια ιδέα για το πώς η Google θα μπορούσε σύντομα να ενσωματώσει απαντήσεις που δημιουργούνται από AI απευθείας στην Αναζήτηση Google.Ο Pichai έγραψε :
"Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI στην Αναζήτηση που αποστάζουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε εύπεπτες μορφές, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό: είτε αναζητάτε πρόσθετες προοπτικές, όπως ιστολόγια από άτομα που παίζουν πιάνο και κιθάρα, ή εμβαθύνουν σε ένα σχετικό θέμα, όπως βήματα για να ξεκινήσετε ως αρχάριοι."

Και για να είμαστε σαφείς: ο Bard είναι ξεχωριστός από την αναζήτηση Google. Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης υπογραμμίζει τις λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI που θα κυκλοφορήσουν στην Αναζήτηση Google «σύντομα».

Ακολουθεί ένα άλλο στιγμιότυπο οθόνης από την Google που δείχνει πώς ο Bard, η αυτόνομη υπηρεσία τύπου ChatGPT, μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση:

Πώς μοιάζει ο Bard

Πώς μοιάζει ο Bard Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το πώς θα μοιάζει το AI τύπου ChatGPT στην Αναζήτηση Google – γιατί αυτό περίμεναν όλοι να δουν. Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης που παρέχει η Google. Δείχνει πώς το Googe Search χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να απαντήσει σε μεγάλα ερωτήματα με μια μακρά απάντηση που δημιουργήθηκε από AI:

«Για ποιες νέες ανακαλύψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb μπορώ να πω στο 9χρονο παιδί μου;» 

Σε αυτή την περίπτωση, ο Bard εξηγεί νέες ανακαλύψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA σε ένα 9χρονο.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Τι είναι το Google Bard;

Η Google εξηγεί ότι το Bard είναι μια πειραματική υπηρεσία συνομιλίας AI, που υποστηρίζεται από το LaMDA (Language Model for Dialogue Applications). 

Το LaMDA ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια, στην κεντρική ομιλία του Google I/O του 2021, ως η επόμενη γενιά της Google για τη γλώσσα και τις δυνατότητες συνομιλίας. Τώρα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτών των απαντήσεων για τους χρήστες. 

Ο Bard τροφοδοτείται από μια ελαφριά έκδοση μοντέλου του LaMDA, η οποία απαιτεί «σημαντικά λιγότερη υπολογιστική ισχύ», είπε η Google. Η Google είπε ότι αυτό θα τους επιτρέψει να κλιμακωθούν σε περισσότερους χρήστες, επιτρέποντας ταυτόχρονα περισσότερα σχόλια.

Ο Pichai έγραψε επίσης:

«Ο Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της γνώσης του κόσμου με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων. Βασίζεται σε πληροφορίες από τον Ιστό για να παρέχει φρέσκες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις. Το Bard μπορεί να είναι μια διέξοδος για δημιουργικότητα και ένα σημείο εκτόξευσης για περιέργεια, βοηθώντας σας να εξηγήσετε νέες ανακαλύψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA σε ένα παιδί 9 ετών ή να μάθετε περισσότερα για τους καλύτερους επιθετικούς στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή και μετά να κάνετε ασκήσεις να χτίσεις τις δεξιότητές σου».

Ο Bard είναι πειραματικός

Η Google τόνισε ότι ο Bard είναι πειραματικός και ότι είναι ενθουσιασμένοι για αυτή τη «φάση δοκιμών που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα και την ταχύτητα του Bard».

Ποιοι είναι έμπιστοι δοκιμαστές;

Η Google μας είπε ότι δεν είναι οι αξιολογητές ποιότητας αναζήτησης. Αντίθετα, είναι μια δημογραφικά και γεωγραφικά διαφορετική ομάδα ατόμων εκτός της Google. 

Αυτοί οι ελεγκτές δοκιμάζουν τα προϊόντα της Google για να βοηθήσουν την Google να βελτιώσει και να κατανοήσει πώς είναι πιθανό οι πραγματικοί χρήστες να βιώσουν αυτά τα προϊόντα. Η Google είπε ότι συνεργάζεται με τρίτο προμηθευτή για την παροχή αυτής της δοκιμής. 

Δεν είναι σαφές πώς εσείς ή εγώ μπορούμε να δοκιμάσουμε το Bard πριν κυκλοφορήσει ευρύτερα.

Γιατί μας νοιάζει

Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πώς οι εταιρείες αναζήτησης και τεχνητής νοημοσύνης προσθέτουν απαντήσεις ερωτήσεων και απαντήσεων που μοιάζουν με ανθρώπους. Με τον Bard, η Google φαίνεται να ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση με το ChatGPT μέχρι στιγμής, αλλά είναι νωρίς και αναμένω ότι η εμπειρία χρήστη και οι διεπαφές θα εξελιχθούν γρήγορα. 

Ο τρόπος με τον οποίο η Google μπορεί να χειριστεί την απόδοση και την παραπομπή – ειδικά στην αναζήτηση – είναι επίσης ένα ενδιαφέρον θέμα. Η Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη σύνταξη πλαισίων γνώσεων για χρόνια, γι’ αυτό η Google δεν εμφανίζει πάντα την απόδοση για ορισμένα πλαίσια γνώσεων.

Παλαιότερες αναφορές

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αναφέραμε ότι η Google είχε ξεκινήσει να εργάζεται για τη δική της έκδοση του ChatGPT, που ονομάζεται Apprentice Bard, καθώς και δοκιμάζοντας μια νέα σχεδίαση αναζήτησης που ενσωματώνει τη συνομιλία :
Όταν εισάγεται μια ερώτηση, τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν ένα γκρι συννεφάκι ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης, προσφέροντας περισσότερες απαντήσεις που μοιάζουν με τον άνθρωπο από τα τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ακριβώς κάτω από αυτό, η σελίδα προτείνει αρκετές επακόλουθες ερωτήσεις που σχετίζονται με την πρώτη. Κάτω από αυτό, εμφανίζει τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων και επικεφαλίδων.

Δείτε πώς απάντησε η Google στην αναφορά:

«Έχουμε επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι θεμελιώδης και μετασχηματιστική τεχνολογία που είναι απίστευτα χρήσιμη για άτομα, επιχειρήσεις και κοινότητες και, όπως περιγράφουν οι Αρχές τεχνητής νοημοσύνης μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι καινοτομίες. Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε την τεχνολογία AI μας εσωτερικά για να βεβαιωθούμε ότι είναι χρήσιμη και ασφαλής και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες εμπειρίες εξωτερικά σύντομα».

Τι γίνεται με τη Microsoft και το ChatGPT;

Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει επενδύσει πολλά στο OpenAI, τον δημιουργό του ChatGPT. Η Microsoft φημολογείται ότι θα φέρει το GPT-4 στην αναζήτηση Bing με κάποιο τρόπο στο εγγύς μέλλον. Και έχουμε ήδη δει πρώιμα στιγμιότυπα οθόνης της διεπαφής του Bing με ενσωματωμένο στην αναζήτηση στυλ ChatGPT. 

Πολλές εταιρείες, ειδικά εκείνες που αναζητούν, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτές τις τεχνολογίες μετά την εκρηκτική δημοτικότητα του ChatGPT του OpenAI.

Search

Share:

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

Αναδείξτε την Επιχείρησή σας Με την Ιδανική Ιστοσελίδα

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο Προσφοράς Σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ξεκινήστε σήμερα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας για προσφορά ιστοσελίδας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την επιχείρησή σας. Μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας περιλαμβάνουν τον σκοπό της ιστοσελίδας, τον στόχο κοινό, τις λειτουργίες που θέλετε να περιλαμβάνονται και τον προϋπολογισμό σας.

Μην ανησυχείτε εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή – απλώς συμπληρώστε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν χρειαστεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να καθοδηγήσουμε τη διαδικασία.

Πάρτε την πρωτοβουλία και ας ξεκινήσουμε την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας που ονειρεύεστε! 

Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας
Web Design

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Πύλη για την Επιτυχία της Επιχείρησής σας

Είναι γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή, μια δυναμική και ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια εκπληκτική ιστοσελίδα που θα κεντρίσει την προσοχή των επισκεπτών σας; Η απάντηση είναι απλή: με την βοήθεια της Webion. Στο παρόν άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τον κόσμο της κατασκευής ιστοσελίδων και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!

Η σημασία της custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων
Web Design

Η σημασία της custom κατασκευής ιστοσελίδων στην εποχή των έτοιμων λύσεων

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή του διαδικτύου, η ανάγκη για ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη online παρουσία για τις επιχειρήσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μπορεί να υπάρχουν πληθώρα έτοιμων λύσεων για τη δημιουργία ιστοσελίδων, όπως η WordPress, αλλά οι custom ιστοσελίδες αποτελούν μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις. Ας εξετάσουμε γιατί.

Professional Web Design Services κατασκευή ιστοσελίδων SEO βελτιστοποίηση WordPress
Μείνετε συνδεδεμένοι, όπου και αν βρίσκεστε!
Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή μας για να απολαύσετε εξατομικευμένη εμπειρία και αποκλειστικά προνόμια.