Το Google Speed ​​Update: Η ταχύτητα σελίδας θα γίνει παράγοντας κατάταξης στην αναζήτηση για κινητά

Το Google Speed ​​Update: Η ταχύτητα σελίδας θα γίνει παράγοντας κατάταξης στην αναζήτηση για κινητά

Η Google ανακοίνωσε έναν νέο αλγόριθμο κατάταξης που έχει σχεδιαστεί για αναζήτηση σε κινητά. Η εταιρεία το αποκαλεί “Ενημέρωση ταχύτητας” και θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων, μας επανέλαβε η Google. Μόνο οι σελίδες που «παρέχουν την πιο αργή εμπειρία στους χρήστες» θα επηρεαστούν από αυτήν την ενημέρωση, λέει η εταιρεία.

Η ενημέρωση κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2018, επομένως οι webmasters έχουν χρόνο να προετοιμάσουν τις ιστοσελίδες τους.

Η Google συνιστά να χρησιμοποιήσετε τη νέα ενημερωμένη αναφορά PageSpeed και εργαλεία όπως το LightHouse για να μετρήσετε την ταχύτητα σελίδας και να κάνετε βελτιώσεις.

Οι Zhiheng Wang και Doantam Phan της Google έγραψαν:

Η “Ενημέρωση ταχύτητας”, όπως την ονομάζουμε, θα επηρεάσει μόνο τις σελίδες που προσφέρουν την πιο αργή εμπειρία στους χρήστες και θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων. Εφαρμόζει το ίδιο πρότυπο σε όλες τις σελίδες, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της σελίδας. Η πρόθεση του ερωτήματος αναζήτησης εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα, επομένως μια αργή σελίδα μπορεί να εξακολουθεί να κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα εάν έχει εξαιρετικό, σχετικό περιεχόμενο.

Το πρόβλημα με την αναφορά PageSpeed Insights είναι ότι, επειδή χρησιμοποιεί δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, δεν έχει αρκετά δεδομένα για την αξιόπιστη μέτρηση μικρότερων τοποθεσιών , επομένως το τμήμα ταχύτητας της αναφοράς δεν είναι διαθέσιμο για αυτούς τους χρήστες. Οι βαθμολογίες βελτιστοποίησης εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επιτρέψει στους ιστότοπους να γνωρίζουν εάν έχουν αργές σελίδες ή όχι.

Το 2010, η Google είπε ότι η ταχύτητα της σελίδας ήταν ένας παράγοντας κατάταξης, αλλά «επικεντρώθηκε μόνο στις αναζητήσεις στην επιφάνεια εργασίας». Τώρα, τον Ιούλιο του 2018, θα εξετάσει πόσο γρήγορες είναι οι σελίδες σας για κινητά και θα το χρησιμοποιήσει ως παράγοντα κατάταξης στην αναζήτηση για κινητά. Η Google υπόσχεται να εξετάσει την ταχύτητα της σελίδας για κινητά εδώ και χρόνια και επιτέλους έρχεται.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι παράγοντες κατάταξης θα εφαρμοστούν και σε αναζητήσεις επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά επικοινωνούμε με την Google και θα ενημερώσουμε όταν λάβουμε πρόσθετες πληροφορίες.

Υστερόγραφο: Η Google έχει απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις για εμάς, τις οποίες δημοσιεύσαμε στις Συνήθεις Ερωτήσεις μας σχετικά με την ιστορία του Google Speed Update .

πηγή: εδω

Υπηρεσίες

Περιεχόμενά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Webion Blog

Σχετικές Αναρτήσεις

Eυχαριστουμε για το μήνυμά σας

Πολύ συντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Webion